Spoorzoeken

Bent u op zoek naar informatie wat er met geliefden of familie langs de Birma Siam Spoorweg of Pakan Baroe Spoorweg is gebeurd? Welke reis hebben zij gemaakt, in welke kampen hebben zij gezeten, welke omstandigheden zijn ze daar tegengekomen? Het zijn vragen die veel nabestaanden bezighouden en die niet altijd even gemakkelijk te beantwoorden zijn. Want waar moet je zo'n zoektocht beginnen?

De afgelopen 10 jaar heeft het bestuur van SHBSS, in samenwerking met het Thai Birma Railway Centre in Kanchanaburi, een groot digitaal archief opgebouwd met informatie over de krijgsgevangen langs de spoorlijn. Het stelt ons in staat om spoorzoekers te helpen met hun zoektocht. SHBSS heeft twee zeer toegewijde vrijwilligers tot haar beschikking die als geen ander de weg in de archieven weten te vinden.

Mail ons secretariaat op info@shbss.nl en geef aan welke vragen u nog heeft. Onze vrijwilligers nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om u te helpen de puzzelstukjes van de geschiedenis te leggen.