Herdenkingspagina 2021

Zaterdag 28 augustus 2021, 14 uur

De herdenking van de Birma Siam en Pakan Baroe spoorweg vindt plaats op zaterdag 28 augustus bij het Driepagodenmonument op Landgoed Bronbeek in Arnhem. We starten om 14 uur. 

Live uitzending via internet

Net als vorig jaar zal er een professionele filmcrew van Defensie aanwezig zijn die live de ceremonie volgt en uitzendt op internet. De link waarmee deze uitzending is te volgen is de volgende:

LINK NAAR DE LIVE UITZENDING

 

De "anderhalve meter maatregel" wordt alles bepalend

Wij kijken net zoals jullie uit naar een druk bezochte herdenking. Om iedereen die we soms nu al twee jaar niet gezien hebben eindelijk weer te ontmoeten. Maar we hebben ons te houden aan de regels van de Rijksoverheid en Defensie. De regel voor evenementen in de buitenlucht is dat mensen een zitplaats moeten hebben op anderhalve meter afstand van elkaar. Dat betekent dus dat de stoelen op het veld voor de bezoekers anderhalve meter uit elkaar moeten staan. Als we onze bezoekers een fatsoenlijke beleving willen bieden, moeten we rekening houden met de afstand tot het monument die ontstaat als we die anderhalve meter toepassen. In die afstand tot het monument zit de beperking.  

Of ook de anderhalve meter regel versoepeld wordt en wanneer dan, is ongewis. De persconferentie van 13 augustus zal hierin bepalend zijn verwachten wij. Als de regel niet versoepeld wordt, is vrije toegang tot de herdenking niet mogelijk en zullen wij het aantal bezoekers moeten maximeren. Hoe erg we dat ook vinden. 

Wij zullen zorgen dat de informatie op deze herdenkingspagina op de website altijd actueel is. 

Registreer je als je wilt komen, laat ons weten wat je van plan bent

Wij vragen degenen die zeker naar Bronbeek willen en kunnen komen om zich te registreren. Wij verzoeken voor families en groepen 1 aanmeldformulier te gebruiken en het aantal bezoekers (de groepsgrootte) aan te geven in het formulier. Aan de registratie kunnen geen rechten worden ontleend. 

Als op 13 augustus blijkt dat de anderhalve meter maatregel er af gaat en Bronbeek vrij toegankelijk is, geeft deze registratie ons de informatie die we nodig hebben voor de catering en bijvoorbeeld het aantal stoelen dat we neer moeten zetten. 

Als blijkt dat de anderhalve meter maatregel blijft gelden, dan zullen wij deze registratie gebruiken om een blinde selectie te maken om een gemaximeerd aantal bezoekers uit te nodigen de herdenking bij te wonen. 

U KUNT ZICH VIA DEZE LINK REGISTREREN

 

Draag bij aan een zee van bloemen

Vorig jaar hebben we opgeroepen bij te dragen aan een zee van bloemen bij het monument. Daar hebben jullie massaal gehoor aan gegeven. Het leverde prachtige plaatjes op in de live uitzending. We willen hier een mooie traditie van maken. Daarom ook dit jaar de oproep om bloemen bij het monument te laten leggen. We hebben afspraken gemaakt met Beekhuizen bloembinders uit Velp. Zij zullen geen bezorgkosten in rekening brengen en zijn op de herdenkingsdag aanwezig om de vele boeketten bij het monument te schikken. Ter indicatie kunt u denken aan een boeket van € 12,50 / € 17,50 of € 22,50. Maar maatwerk is natuurlijk ook mogelijk. U kunt uw bestelling plaatsten door een mail te sturen naar info@beekhuizenbloembinders.nl met aanhef SHBSS herdenking. U kunt ook bellen naar 026 363 53 10. 

Programma 

We starten met de ceremonie en de live uitzending om 14 uur. Net als vorig jaar zijn Marcel Luntungan en Stefani Ramaekers van de partij voor muzikale omlijsting. Sienna, dochtertje van Stefani, zal de spits afbijten en leest voor uit de brieven van de opa van haar opa. Er is een speech van SHBSS-voorzitter Erik Broekroelofs. De familie Wouters legt de Driegeneratiekrans voor Birma Siam en de familie Van der Hoeven doet dat voor de Pakan Baroe. De jongste generaties van de beide families, Alexander Wouters en Ralph van der Hoeven, zijn dit jaar de gastsprekers. Uiteraard sluiten we af met de officiële herdenkingsceremonie met een minuut stilte en het Wilhelmus. We verwachten rond 14.45 de ceremonie te af te ronden met een bloemendefilé door de aanwezigen. Vanwege de onzekerheid over toegankelijkheid en de nog geldende Coronamaatregelen hebben we geen middagprogramma samengesteld en zal de Kumpulan voor de Indische lunch gesloten blijven. Als toegang toch is toegestaan zullen wij zorgen voor catering in de buitenlucht op het achterveld en uiteraard de boekenstand.