Programma Herdenking 31 augsutus 2019 bekend

Op zaterdag 31 augustus herdenken we de slachtsoffers van de Birma Siam en Pakan Baroe spoorweg bij het Driepagodenmonument op Landgoed Bronbeek. Vanaf vandaag is onze herdenkingspagina 2019 on-line. U kunt daar alle informatie vinden over het programma en lunchbonnen voor het Indisch buffet bestellen. 

De herdenkingsplechtigheid begint net als vorig jaar om 10.45 uur. Nieuw dit jaar is dat u zich bij ons kunt melden om een van de twee "drie-generaties-kransen" te leggen tijdens de herdenkingsceremonie. Er worden vanuit het bestuur van SHBSS altijd twee kransen gelegd, een voor de slachtoffers van de Birma Siam en een voor de slachtoffers van de Pakan Baroe. Reeds enkele jaren nodigen wij twee families uit om die kransen te leggen, als eerbetoon aan een familielid dat aan de spoorweg heeft gewerkt. Enige voorwaarde is dat dit met drie generaties moet gebeuren, als symbool voor het doorgeven van het herdenken aan komende generaties. Als u met drie generaties van uw familie een van de twee driegeneratiekransen wilt leggen, dan kan dat. U kunt zich met een korte motivatie bij ons te melden via info@shbss.nl. 

Zoals u van ons gewend bent zorgen wij na de herdenkingsceremonie voor een interessant middagprogramma. U kunt een voordracht van Lody Pieters bezoeken over het boek van spoorwegveteraan Felix Bakker "Het zwijgen verbroken". Vanaf 14 uur is het podium in de Sumatrazaal voor Loulou Rhemrev die haar theatervoorstelling "Hallo Bandung" zal spelen. Genoeg reden om na de herdenkingsceremonie nog even op het landgoed te blijven. 

 

 

 

Nog geen commentaar.

Geef je commentaar