Bestuur

Voorzitter
Vice-voorzitter/secretaris
Penningmeester
Algemeen bestuurslid
J.H. (Erik) Broekroelofs
I.J. (Ida) Saveur
R.H. (Ronald) Last
E.H. (Edu) Harms

 

SHBSS bestuur

SHBSS bestuur, van links naar rechts: Ida, Erik, Edu en Ronald

Erik Broekroelofs is sinds 2010 nauw betrokken bij SHBSS en heeft in oktober 2015 de voorzittershamer van Lody Pieters overgenomen. De grootvader van Erik is overleden in kamp Rin Tin aan de Birma Siam Spoorweg. In het dagelijks leven is Erik financieel directeur van het UWV.

Ida Saveur is de secretaris van SHBSS. Haar beide grootvaders kwamen om bij de bouw van de Birma-Siam Spoorweg. Zij liggen begraven op de erevelden in Birma (Thanbyuzayat) en Thailand (Kanchanaburi). In het dagelijks leven is Ida arts in opleiding tot psychiater en luitenant-kolonel bij de Koninklijke Landmacht.

Penningmeester Ronald Last is al bezig aan zijn derde termijn als bestuurslid. Zijn vader (inmiddels overleden) overleefde de hel van Birma. Een oom, Jan Slob, overleed daarentegen aan de Birmese kant van de Birma Siam Spoorweg. Een andere oom, Pieter Jonxis, heeft gewerkt aan de Pakan Baroe spoorweg, overleed daar en ligt begraven op het Nederlandse ereveld Menteng Pulo te Jakarta. Ronald is van beroep zelfstandig accountant.

Edu Harms is algemeen bestuurslid. Zijn grootvader overleed aan de Birma-Siam Spoorweg en ligt evenals twee andere familieleden begraven in Kanchanaburi. Edu is sinds 2013 vrijwilliger bij SHBSS, onder andere als reisleider van de pelgrimsreis 2015 naar Thailand. In het dagelijks leven is hij winkelaccountmanager bij een grote retailorganisatie.

Het bestuur is dankbaar dat het kan steunen op actieve vrijwilligers die zich elk jaar weer inzetten om de herdenking en reünie in goede banen te leiden en daarnaast de hulp kan inroepen van ervaren adviseurs zoals voormalig voorzitter Lody Pieters en spoorwegveteraan Felix Bakker.

De jaarlijkse herdenking wordt mogelijk gemaakt door de faciliteiten van het ministerie van Defensie en Bron en financiële steun van het V-fonds en Comité 4 en 5 mei.