Bestuur

Voorzitter
Vice-voorzitter/secretaris
Penningmeester
Algemeen bestuurslid
J.H. (Erik) Broekroelofs
I.J. (Ida) Saveur
R.H. (Ronald) Last
E.H. (Edu) Harms

 

SHBSS bestuur

SHBSS bestuur, van links naar rechts: Ida, Erik, Edu en Ronald

Erik Broekroelofs is sinds 2010 nauw betrokken bij SHBSS en heeft in oktober 2015 de voorzittershamer van Lody Pieters overgenomen. De grootvader van Erik is overleden in kamp Rin Tin aan de Birma Siam Spoorweg. In het dagelijks leven is Erik directeur Control en Financiën van de Belastingdienst.

Ida Saveur is de secretaris van SHBSS. Haar beide grootvaders kwamen om bij de bouw van de Birma-Siam Spoorweg. Zij liggen begraven op de erevelden in Birma (Thanbyuzayat) en Thailand (Kanchanaburi). In het dagelijks leven is Ida arts in opleiding tot psychiater en luitenant-kolonel bij de Koninklijke Landmacht.

Penningmeester Ronald Last is al bezig aan zijn derde termijn als bestuurslid. Zijn vader (inmiddels overleden) overleefde de hel van Birma. Een oom, Jan Slob, overleed daarentegen aan de Birmese kant van de Birma Siam Spoorweg. Een andere oom, Pieter Jonxis, heeft gewerkt aan de Pakan Baroe spoorweg, overleed daar en ligt begraven op het Nederlandse ereveld Menteng Pulo te Jakarta. Ronald is van beroep zelfstandig accountant.

Edu Harms is algemeen bestuurslid. Zijn grootvader overleed aan de Birma-Siam Spoorweg en ligt evenals twee andere familieleden begraven in Kanchanaburi. Edu is sinds 2013 vrijwilliger bij SHBSS, onder andere als reisleider van de pelgrimsreis 2015 naar Thailand. In het dagelijks leven is hij winkelaccountmanager bij een grote retailorganisatie.

Het bestuur is dankbaar dat het kan steunen op actieve vrijwilligers die zich elk jaar weer inzetten om de herdenking en reünie in goede banen te leiden.

Word donateur van SHBSS

SHBSS is een stichting met veel actieve vrijwilligers en een onbezoldigd bestuur. Zonder dat daar een financiële vergoeding tegenover staat, wordt veel werk verzet.
Desondanks heeft SHBSS elk jaar geld nodig. Het organiseren van de jaarlijkse herdenking, voorlichting en communicatie, de internetsite, het uitgeven van boeken, de organisatie van de pelgrimsreis, het kost allemaal geld. Wij hebben daarom uw hulp nodig om het goede werk van de stichting de komende jaren voort te zetten. Als donateur houden wij u uiteraard via de nieuwsbrieven op de hoogte van de evenementen die wij organiseren, waaronder uiteraard de herdenking.

Draagt u de stichting een warm hart toe? Word dan donateur en vul het contactformulier in. Met het contactformulier machtigt u SHBSS om al naar gelang uw voorkeur jaarlijks of eenmalig een bedrag van uw bankrekening te incasseren.

SHBSS is door de Belastingdienst aangewezen als ANBI. Een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is een instelling die het algemeen belang dient. Door deze ANBI-status kunt u als donateur bij de opgave van de inkomstenbelasting giftenaftrek krijgen. Het RSIN nummer van SHBSS is 8198.67.494.