Vooraankondiging Herdenking 2018

 

De reünie van veteranen en de herdenking van de slachtoffers van de Birma Siam en de Pakan Baroe Spoorlijn wordt gehouden op zaterdag 25 augustus. Locatie is het Drie Pagoden monument op Landgoed Bronbeek.

Het programma zal bestaan uit inmiddels vertrouwde elementen. Vanaf 11 uur de herdenkingsplechtigheid, die rond 11.45 wordt afgesloten met een bloemen defilé. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Tussen 12 uur en 14 uur is er gelegenheid gebruik te maken van de Indische lunch in de Kumpulan. Hiervoor kunt u on line lunchbonnen bestellen. Het bestelformulier zal voor eind april op de website beschikbaar zijn.

Het middagprogramma in de grote Sumatrazaal staat dit jaar in het teken van de Pakan Baroe Spoorlijn. Pakan Baroe kenner bij uitstek, Henk Hovinga, zal een uiteenzetting geven over het hoe en waarom van de spoorlijn. Aansluitend zal Jamie Farrell in het Engels een presentatie houden van hetgeen er heden ten dage nog van de spoorlijn te vinden is in de jungle.  Jamie woont op Sumatra en op verzoek van SHBSS leidt hij individuele pelgrimsreizigers langs de resten van de spoorlijn. Wij zijn blij dat hij bereid is de verre reis te maken om families van slachtoffers van de Pakan Baroe in Nederland te ontmoeten. Op zijn website verklaart hij:

"I am neither a Historian nor an Archeologist, and most likely an even worse source of information. However I am committed to providing information so that the railway and camp positions are never lost. Using GPS, original texts, local interviews and hopefully some common sense I am sharing what I have found for the next generations of interested people," 

Een bevlogenheid die goed aansluit bij de missie van de SHBSS.

Als u op de hoogte wilt blijven van de voorbereidingen van de herdenking, meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief. U komt dan in ons mailbestand en krijgt u automatisch de mail met het programma en links naar het aanmeldformulier voor de lunch.