Pelgrimsreizen … het persoonslijke verhaal

Als bestuur van SHBSS proberen wij mensen zoveel mogelijk te helpen bij reconstrueren van “het persoonlijke verhaal”. Het onderzoeken van het wat er met een krijgsgevangene, geliefde, bij de aanleg van de dodenspoorlijnen precies is gebeurd. Waar heeft hij gezeten, wat is hem overkomen? Het kennen van dat verhaal helpt om het plek te geven. Indrukwekkend is het als u in de voetsporen van uw familieleden kunt treden en ook de daadwerkelijke kamplokaties kunt bezoeken.

Sinds 2013 organiseert SHBSS elke 2 jaar een pelgrimsreis langs het Thaise deel van de Birma Siam Spoorlijn. We bezoeken daar de erevelden, reizen van Kanchanaburi naar Sangklaburi langs de overblijfselen van de spoorlijn en bezoeken Nederlandse kamplokaties.

 

SHBSS pelgrimsreis 2017 

Tijdens de reis van november 2017 hebben we dagelijks een verslag gemaakt en op de SHBSS-internetsite gezet. Zo konden de thuisblijvers meeleven met de reizigers. Onderstaande link leidt u naar de 10 dagrapporten van deze reis.

Verslag van de Pelgrimsreis langs de Birma Siam Spoorlijn, van 16 november tot en met 26 november 2017.

Een van de reizigers van 2017, John van Nimwegen, heeft een mooie videoimpressie van de reis gemaakt die u hieronder kunt bekijken.

 

 

SHBSS pelgrimsreis 2019

Wij zijn de voorbereidingen voor de 2019 reis inmiddels gestart. U kunt zicht via onze website aanmelden. Er kunnen ongeveer 35 reizigers mee. In december vragen wij u de aanmelding om te zetten in een definitieve inschrijving. Zie onze pelgrimsreispagina voor meer informatie.