Pakan Baroe staat centraal in middagprogramma

Zoals u van ons gewend bent, verzorgen wij op de herdenkingsdag in de middag een interessante lezing. Vorige jaren vertelden sir Rod Beattie en veteraan Louk Bannink over de Birma Siam spoorweg. Op de komende herdenking, zaterdag 25 augustus 2018, staat de Pakan Baroe spoorweg centraal.

Pakan Baroe kenner bij uitstek, Henk Hovinga, bijt om 13.30 de spits af. Hij zal vertellen over het hoe en waarom van deze spoorweg en hoe de aanleg is verlopen. Na de pauze is het de beurt aan Jamie Farrell. Jamie komt uit Nieuw Zeeland maar woont al jaren op Sumatra en is daar geboeid geraakt door die verloren spoorlijn in de jungle. Al veel Nederlandse pelgrimsreizigers heeft hij langs de locaties van de voormalige kampen geleid. Jamie zal ons trakteren op foto's van hoe de spoorweg er heden ten dage bij ligt. Wij zijn trots dat Jamie bereid is om speciaal voor de herdenking naar Arnhem te komen om nabestaanden te ontmoeten en zijn verhaal te vertellen. Tussen de programmaonderdelen door bent u in de gelegenheid om met Jamie van gedachten te wisselen over een reis naar Sumatra. Voor degenen die hem nog niet kennen is een bezoekje aan zijn website aan te raden <klik hier>.

De presentaties over de Pakan Baroe spoorweg beginnen om 13.30 en zijn om ongeveer 16 uur afgelopen. Locatie: de Sumatra zaal in het Kumpulan gebouw. Voor een totaaloverzicht van het herdenkingsprogramma: kijk op de herdenkingspagina van onze website klik hier.

Nog geen commentaar.

Geef je commentaar